VÝBORNÁ KUCHYNĚ FN PLZEŇ

VÝBORNÁ KUCHYNĚ FN PLZEŇ

 

Jídelna v borské části FN Plzeň prošla za poslední půl rok velkou proměnou. Jídlo pro zaměstnance i pacienty se na Bory dováží z Lochotína a technicko - provozní náměstek Milan Topinka dodává: „Jde o dočasný stav, než bude otevřena nová kuchyně v areálu bývalé vojenské nemocnice. Otevření nově zrekonstruovaných prostor plánujeme v příštím roce a myslím, že se všichni máme na co těšit. Nové moderní klimatizované prostory, velký salátový bufet plný zdravých ingrediencí a pohodlná terasa pro chvilky odpočinku. To je jen malý výtah toho, co naše zaměstnance a návštěvníky čeká. Již nyní si nabídku všichni strávníci ve FN Plzeň nemůžou vynachválit. Jídla se tu vaří chutná a vyvážená.“

 

Kromě vynikajících teplých obědů, včetně báječných polévek, je velkou novinkou pro zaměstnance borské části FN Plzeň i zeleninový bar plný čerstvé a dokonale upravené zeleniny, doplněný skvělými dresingy. V borské jídelně také nově funguje Bistro u Milana, které je otevřené od ranních hodin i pro veřejnost   a kromě grilovaných kuřat, svačinových polévek či výborné sekané mistři kuchaři nabízí i vlastně vyráběné jogurty.

 

Kuchyně Fakultní nemocnice Plzeň denně uvaří 1 820 obědů pro zaměstnance a přibližně 1 250 obědů pro pacienty. Je ohromné, že při tak velikém množství porcí se kuchařům daří vařit chutně a dle zásad zdravé životosprávy.

 

Zeleninový bar v jídelně FN Plzeň – Bory.

 

Ukázka báječného oběda – kynuté borůvkové knedlíky.

 

 

 

Jogurty vyrobené přímo v kuchyni FN Plzeň.

 

 

Velký výběr zeleniny.

 

 

Nechybí ani lahůdky.